Teknoloji

Sosyal Medya Fenomeni Nasıl Olunur?

Çoğumuz günün büyük bir bölümünü sosyal medyada geçiriyor. Sizde sıklıkla sosyal medya kullanıyor ve sosyal medya fenomeni olmak istiyorsanız yazımız tam da size göre!

Sosyal medya kullanıcıları, sosyal medyayı adeta hayatının bir parçası haline getirmektedir. Bu sosyal medya bağımlılığı, toplum tarafından ilgi görme, takip edilme, beğenilme duygularını kabarttığından sosyal medya fenomenleri büyük artış göstermektedir. Sosyal medya fenomeni nasıl olunur, gelin hep birlikte inceleyelim.

Sosyal Medya Fenomeni Nasıl Olunur?

Günümüzde sosyal medya fenomenleri kendilerine bir alan seçmekte ve o alanda başarılı bir şekilde yürümektedir. Gerek davranışlarıyla, gerek yaptığı işlerle insanların ilgisini çeken, gönüllerine taht kuran bu kişiler sosyal medya fenomeni olmaya hak kazanmıştır.

Sosyal medya fenomeni olmak için kendinize bir alan seçmeli, insanların duygularına, düşüncelerine, gündelik yaşamlarına fayda sağlayacak şekilde içerikler paylaşmalısınız.

İnstagram Fenomeni Nasıl Olunur?

İnstagram fenomeni olmak için, gündemi takip etmeniz, gündeme dair içerikler paylaşmanız yeterli olacağı gibi, özellikle bayanların kullandığı hesaplarda yaygın olarak görülen günlük rutin yaşamınızla, içeriklerinize yazdığınız kısa yazılarla, üslubunuzla da instagram fenomeni olmaya hak kazanabilirsiniz. Gündemi sıklıkla takip eden takipçilerinize hitap etmek amacıyla, hesabınızda mutlaka gündeme dair içerikler paylaşmalısınız. Gündeme dair paylaştığınız içerikleri gerek mizahi, gerek tatlı dille anlatmak takipçilerinizin ilgisini çekecek, içeriklerinizi sıklıkla takip etmelerini sağlayacaktır.

Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesaplarında fenomen olabilmek için illa bir iş yapmak zorunda olabilirsiniz fakat instagram fenomeni olmak için iş yapmak zorunda olmayabilirsiniz. Eğer sıklıkla instagram kullanıyorsanız, yüksek takipçili hesapların hepsinin bir iş ile meşgul olmadığını bilirsiniz.

Twitter Fenomeni Nasıl Olunur?

Twitter fenomeni olmak için instagram fenomeni olmak için anlattıklarımın dışında aslında pek de bir şey yok. Sadece Twitter, izlenimlerime göre insanların duygu ve düşüncelerini çok daha rahat bir şekilde paylaştığı bir mecra. Özellikle siyasi konularda, terörizm ve devlet sorunları hakkında insanların sert eleştirilerine hepimiz şahit olmuşuzdur.

Twitter’da fenomen olmak için gündemi mutlaka takip etmeli, görüşlerinizi her daim anlaşılır, gerektiğinde doğrulara ve yanlışlara sert bir şekilde tepkinizi göstererek paylaşımlar yapabilirsiniz. Bu paylaşımlarınız topluluğun arasında sivrilmenize, dolayısıyla takipçi sayınızda artışa sebep olabilir.

Facebook Fenomeni Nasıl Olunur?

Facebook, diğer sosyal medyalara göre daha geniş kapsamlıdır. İnsanlar gruplar kurabilir, ortak faydaları için birbirleriyle etkileşim kurabilir, kısacası birçok fayda sağlayabilirler.

Facebook fenomeni olmak için, örneğin; ek gıdaya yeni başlayan bebeklerin annelerinin faydalanabileceği, içerisinde tarifler bulunan bir grup kurabilir ve grubu yönetebilirsiniz. Bunun dışında, motor tutkunları için bir grup kurabilir, geziler oluşturabilirsiniz. Facebook hesabınızda insanlara faydalı videolar paylaşabilir, takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

Youtube Fenomeni Nasıl Olunur?

Youtube fenomeni olmak için öncelikle kendinize bir alan belirlemeniz gerekmektedir. Makyaj, oyun, çizgi film gibi seçtiğiniz bir alanda ilgi çekici videolar çekebilir, takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

Çocuğu olan anne ve babaların çocukları sayesinde sıklıkla izledikleri, içerisinde çizgi film karakterlerinin bulunduğu, çeşitli oynamalarla düzenlenmiş özgün birçok video çocukların ilgisini çekmektedir. Ya da oyuncak bebeklerle evcilik oynayıp, samimi ve sevimli bir üslupla videolar çekip, Youtube’da paylaşıp, takipçi sayınızı arttırabilirsiniz. Araba ya da motor tutkunları için videolar çekip, sıkıcılıktan uzak kalarak, samimi ve mizahi yaklaşımlarla takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

Sosyal medya fenomeni olmak için öncelikle kendinize bir alan belirleyip, onun üzerinden kendinizi geliştirmeli, gereksiz uzun videolar çekmemeli, insanlara fayda tek amacınız olmalıdır.

Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu