İçki Kokusu Nasıl Giderilir?
İçki kokusu nasıl giderilir? Bira, şarap, rakı, votka veya viski gibi alkollü içeceklerin oluşturduğu kötü ağız kokusu en hızlı nasıl geçer?

İçkinin yol açtığı ağız kokusu hem sinir bozucudur hem de insanı zor bir duruma düşürebilir. Eğer bir yerlere alkollü içki kokarak gitmek istemiyorsanız ki toplum içerisinde içki kokusu oldukça rahatsız edici bir durum ortaya çıkarıyor. Birçok insan acilen içki kokusundan kurtulmak için çözümler arıyor. Biz de bu kötü kokudan kurtulmanız için bir araştırma yaptık ve bir makale oluşturduk. Umarım işinize yarar.
Alkol Kokusu Nasıl Giderilir?
Hafta sonları takıldığımız ortamlarda biraz kafa dağıtmak amacıyla kullanılan (kesinlikle önermiyoruz!) alkollü içeceklerin sabah uyanınca ağızda oluşturduğu kötü kokuları yok etmek mümkün! Belli şeyleri yiyerek ya da içerek, kendini temizleyerek ve her şeyden önce ağzının içkiden kokmasını önleyerek nefesindeki alkol kokusunu tümüyle giderebilirsiniz. Ayrıca şişenin dibine vurmak yerine ölçülü içmek, alkolün kokusunu hafifletebilir. Gece boyunca bir iki içkiden fazlasını içmemeye çalış. Kontrolsüzce içmek özellikle de sık sık gerçekleşiyorsa yalnızca şiddetli alkol kokusuna değil, başka sağlık sorunlarına da yol açabilir.
İçkiyi azaltmak ve sarhoş olmak amacıyla içmemek, nefesindeki alkol kokusunu önlemeye yardımcı olabilir. Bunun dışında içki içerken, içki karışımı kullanmamalısınız. Her bir içkinin ayrı bir kokusu olduğundan kokuyu gidermek daha da zorlaşacaktır. Ayrıca az içki içerseniz çok da kokuyu önlemeye çalışmanız gerekmez. Aşırı alkol tüketimi kötü ağız kokusunu arttırır. Alkol aldıktan sonra yapacağınız banyo ağız kokusunu önlemez ama vücudunuzdaki gözeneklerden alkolü dışarıya atar. Bu nedenle alkol aldığınız gece ya da ertesi gün banyo yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.
UYARI:
Eğer alkol alımını azaltmanız gerektiği hissine kapılıyorsanız, insanların size çok içtiğinizi söylemelerine sinirleniyorsanız, içtikten sonra suçluluk duyuyorsanız ve sabahları kendinize gelmek için bir kadeh daha içmeniz gerekiyorsa içki sorununuz olabilir. Ne kadar alkol aldığınızı doktorunuza söylemelisiniz ve azaltmak için neler yapabileceğinizi konuşmalısınız.
Bira Kokusu Nasıl Geçer?
Bira içerken güzel gelen, sonrasında içicilerin toplum içine karışmasına engel olan bir alkollü içecektir. Bira kokusu diğer tüm alkollü içkileri tükettikten sonra ortaya çıkan koku gibidir. Fakat bira, diğer içkilere oranla biraz daha ağır bir kokuya sahip. Gerçekten rahatsız edici olan bira kokusu için karanfil çiğnemenin en iyi yol olduğu bilinmektedir. Ayrıca bira kokusu, vücudunuzu acilen terk etsin istiyorsanız, bol miktarda sıvı tüketmelisiniz. Eğer işe yaramazsa aşağıdaki maddelerden yararlanabilirsiniz.
Şarap Kokusu Nasıl Giderilir?
Şarap, birçok içici tarafından sıkça tercih edilen içkilerden birisidir. Bazı muhafazakar aileler çocuklarının içki içmesini doğru bulmuyor ve çocuklarda içmemek yerine içtikten sonra koku giderici araştırıyorlar. Ağız dezenfektanı adı verilen Listerine tarzı ürünler kullanırsanız ağzınızdaki şarap kokusunu giderebilirsiniz. (Çocuklar için en iyisi içmemek aslında) Bunun dışında şarap kokusunu gidermek için aşağıdaki ürünlerden faydalanabilirsiniz.
Rakı Kokusu Nasıl Geçer?
Şimdi de içkilerin arasında en kötü kokuya sahip içkiye sıra geldi. Rakı, sert tadıyla, ağır kokusuyla bilinir. Alkol oranı yüksek olduğundan kısa sürede insanı sarhoş eder. Peki içtikten sonra ağızda kalan rakı kokusu nasıl geçer? İçerisinde baharat bulunan içecekler içkinin kokusunu bastıracaktır. Bunun dışında sizler için madde madde hazırladığım yiyeceklerden oluşan listeyi okuyarak elinizde bulunan malzemeyle kokuyu giderebilirsiniz.
Viski Kokusu Nasıl Giderilir?
Viski, içkiler arasında en pahalı çeşitlerden birisidir. Viski ile birlikte atıştırmalık bir şeyler yediyseniz mutlaka diş ipi kullanın. Alkol ile birlikte yenilen yiyecekler dişlere daha kolay yapışır. Bu nedenle dişlerinizi fırçalasanız da içki kokusunu gideremeyebilirsiniz. Televizyon dizilerinde gördüğümüze göre zengin içkisi “Viskinin kokusu ağızdan nasıl geçer?” sorusuna cevabı aşağıdaki maddelerde verdik. Biri geçirmezse diğer yöntemi denemenizi öneririz.
İçki Kokusu Nasıl Giderilir?
Eğer bir yerlere leş gibi içki kokarak gitmek istemiyorsanız nefesindeki alkol kokusunu azaltmanın bazı yolları var. Örneğin; diş fırçalamak içki içmekten kaynaklanan kötü kokuyu azaltabilir. Ağız hijyenine fazladan birkaç dakika ayırarak kötü ağız kokularını da gizleyebilirsin.
- Nane Şekeri: İçerisinde bulunan mentol sayesinde alkol içtikten sonra ağızda oluşan kötü kokuyu önlemeye yardımcı olur.
- Sakız: Alkolün kokusunu gidermede sakız faydalı olabilir. Sakızın güçlü kokusu, içki kokusunu bastırmakla kalmaz, tükürük salgılamana da yol açar. Bu da nefesindeki içki kokusunu azaltabilir.
- Maydanoz: Maydanoz en zor kokuları gidermede etkilidir. İçki içtikten sonra bir miktar maydanoz yerseniz ağzınızdaki kötü alkol kokusunu gidermiş olacaksınız.
- Karbonat: Karbonat ile dişler fırçalandığında kötü koku azalacaktır. İçki içtikten sonra karbonat ile dişlerinizi birkaç dakika fırçalamanız yeterli olacaktır.
- Patates: Çiğ patatesten bir miktar alıp çiğneyin, daha sonra tükürün. Alkol kokusunu gidermede etkili olduğunu göreceksiniz.
- Pastırma: Pastırmanın ağır kokusu içki kokusunu bastıracaktır. Bir miktar tüketmenizi öneririz.
- Sarımsak: Bir diş sarımsak çiğneyin. Sarımsağın kendi aroması içki kokusunun yerini alacaktır.
- Votka: Eğer bira içtiyseniz üzerine votka için. Tüm kokunun yok olduğunu göreceksiniz. (Votka kokusu biraz kalabilir. Onu da maydanozla yok edebilirsiniz.)
*İçki kokusunu gidermek için bildiğiniz farklı çözümler varsa bizimle paylaşabilirsiniz.
İçki Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
İçki içen birçok insanın bir numaralı sorunu genellikle içki içtikten sonra oluştan mide bulantısıdır. Peki alkol aldıktan sonra oluşan mide bulantısına ne iyi gelir? Öncelikle bol bol su için. Kolay emilip kana karışan karbonhidratları, az yağlı yiyecekleri tüketin. Kahveden olabildiğince uzak durun. Ve kesinlikle ağrı kesici değil parasetamol tercih edin. Yok efendim ‘çivi çiviyi söker’ falan deyip yeniden alkol almayın. Sizi daha kötü yapacaktır. (Eğer imkanınız varsa sert bir zemine vücudunuz düz bir şekilde yatın ve 1-2 saat kestirmeye çalışın.)
Alkol Vücuttan Ne Kadar Sürede Atılır?
Vücuda giren tüm içecekler gibi alkol de mideye ve ince bağırsaklara doğru ilerler. Alkolün yaklaşık %80’i ince bağırsaklar, %20’si ise mide tarafından emilir. İnce bağırsaklar tarafından emilen alkol kan dolaşımına katılırken, midedeki enzimler alkolü parçalamaya başlar. Alkollü içki içmesi bir hayli kolay olsa da vücuttan çıkması epey zordur. Mesela, 3 büyük biranın vücuttan atılması kandan 5 ya da 6 saati bulurken, “Yok ben bira sevmem, aslan sütü içerim” diyen için de küçük rakının vücuttan atılma süresi de 8-9 saati buluyor. Uzmanlar, beş tek rakının 100 promile eşit olduğunu, bunun da vücuttan 10 saatten önce atılmasının mümkün olmadığını söylüyorlar.
Kötü Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?
Ağzınızda kötü bir koku hissediyorsanız düzenli olarak ve daha uzun dakikalar süren bir diş fırçalama eylemi kötü ağız kokusunun gidermeye yardımcı olacaktır. Günde en az iki kez ve her yemekten sonra yapabiliyorsanız dişlerinizi fırçalayın. Fırçalama dişlerinizin %60’ını temizler, gerisi için diş ipi kullanmanız gerekebilir. En kötü kokular ağzınızın arkasından gelir. Dilinizin üzerinde beyaz veya kahverengi bir kaplama görüyor musunuz? Bu kötü ağız kokusunun kaynağı olabilir. Çıkarmak için bir dil temizleyici kullanabilirsiniz. Gargara, diş eti hastalığına ve ağız kokusuna neden olan bazı bakterileri öldürmeye yardımcı olabilir. Eğer engellemiyorsa diş temizletmenin zamanı da gelmiş demektir.