Hayvanlar

Aslanlar Nerede Yaşar?

Aslanların en çok olduğu yer Afrika'dır. Aslanlar sıcak bölgelerde yaşamayı daha çok tercih ederler. Ormanlık kesimler aslanların yaşam alanlarıdır.

Antik Mısır’da aslan kutsal hayvan olarak görülüyordu ve İsa doğduğunda, aslanlar Avrupa’nın birçok yerinde yaşıyordu. Bugün, aslanların sayılarının en çok olduğu yer Afrika’dır. Aslanlar sıcak bölgelerde yaşamayı daha çok tercih ederler. Ormanlık kesimler aslanların yaşam alanlarıdır. Çağlar boyunca aslan, güç sembolü olarak görülmüştür. Aslan sembolü, yeryüzündeki tüm meydanlarda, zırhlarda, taç başlıklarında ve bayraklarda hakimiyetin göstergesi olarak kullanılmıştır.

Aslanlar Hangi Ülkelerde Yaşarlar?

Vahşi aslanlar şu anda genellikle Sahra Altı Afrika’da ve Hindistan’da yaşamaktadır. Çok uzun yıllar önce aslanlar Amerika, Asya, Afrika ve Avrupa kıtalarında yaygın halde yaşamlarını sürdürmekteydiler. Afrika aslanları Sahra Çölü’nün güney bölgelerinde, orta Afrika’nın yarısında, Doğu Afrika’da ve Güney Afrika’nın bir bölümünde yaşamaktadırlar.

Aslanlar Nasıl Beslenir?

Aslanlar genelde sayısı 20 kadar olan sürüler halinde yaşarlar. Çok büyük sürüler 30 üyeyi barındırabilir. Grubu bir erkek aslan ya da birden fazla erkeğin oluşturduğu bir koalisyon yönetir. Avlanma içgüdüleriyle beslenen aslanlar, koç, boğa, zebra, ceylan, öküz, zürafa, gergedan gibi hayvanları grup halinde avlayarak beslenirler. Aslanlar tek başına avlanmayı beceremezler, mutlaka grup halinde avlarını tuzağa düşürürler.

Aslanların Ağırlığı Ne Kadardır?

Aslan, Panthera cinsindeki büyük kedilerden biridir ve kedigiller ailesinin bir üyesidir. Yetişkin erkek bir aslan ortalama 190 kg iken dişi aslan 130 kg civarındadır. Bazı erkek aslanların 550 kg ağırlığında olduğu görülmüştür.

Aslanlar Günde Kaç Saat Uyur?

Aslanlar, kendilerini sıcaktan koruyan ağaçların olduğu yerlerde, sazlıklarda yaşarlar. Açık toprakları severler. Kedigiller familyasının tek sosyal türüdürler. Aslanlar genelde geceleri aktiftirler. Gündüzleri ise tembel bir kediden farkları yoktur. Gölgelik yerlere uzanır ve serinlemeye çalışırlar. Afrika aslanları günde yaklaşık olarak 20 saat uyur.

Aslanların Soyu Tükeniyor Mu?

Proceedings of the National Academy of Sciences (USA)’nın yayınladığı sonuçlara göre, aslanların neredeyse tamamının soyunun tükenme tehlikesi altında olduğu gözler önüne seriliyor. Araştırmacılar Afrika’da bulunan 47 ayrı aslan grubunu inceledi ve önlem alınmazsa önümüzdeki 20 yıl içerisinde bu bölgede bulunan aslanlarının sayısının yarı yarıya azalacağı söylentiler arasında yerini alıyor.

Günümüze bakılırsa aslanların soyu, Amerika Kıtası’nın tamamında, Afrika Kıtası’nın bir bölümünde, Asya Kıtası’nın Hindistan hariç her yerinde tükenmiştir.

Aslanlar ve Kaplanlar

Aslanlar ve kaplanlar vahşi doğanın en güçlü kedileridir. Çizgili kaplanlar ve aslanlar vahşi doğada asla bir araya gelmez; aslanların vatanı Afrika, çizgili kaplanlarınki Asya’dır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı